PucciniIn 2016 wil dirigent Coen Ruivenkamp in Den Haag, Amersfoort en Haarlem de Messa di Gloria van Giacomo Puccini uitvoeren. Telkens met een (nieuw) projectkoor dat in circa 7 repetities naar een fantastisch concert toewerkt. In een monumentale kerk, met begeleiding van een professioneel orkest. Is er een stad waarin u als enthousiaste zanger(es) zou willen meezingen in het projectkoor? Klik die dan aan voor nadere informatie over repetitiedata, kosten etc.

Heeft u eenmaal aan een van deze concertuitvoeringen deelgenomen, dan kunt u later in een andere plaats eveneens het concert meezingen, tegen betaling van slechts € 25,-. U verplicht zich wel daar ten minste bij de voorgenerale en generale repetitie aanwezig te zijn.

Het project is een kans bij uitstek voor mannen en vrouwen die zingen als grote hobby hebben en graag willen deelnemen aan kortlopende ”klassieke” koorevenementen. Zij zijn gemotiveerd om als enthousiast projectkoorlid een goed eindresultaat neer te zetten. Daarnaast is er onderling ruimte voor gezelligheid, want een goede sfeer levert ook een bijdrage aan het succes.

Er zijn geen audities, maar ervaring met zingen in een koor is noodzakelijk, evenals de bereidheid tot thuisstudie, bijvoorbeeld met de beschikbare oefen-CD. Noten kunnen lezen is wenselijk. Wie enige muziektheoretische kennis zou willen opdoen kan bij de dirigent een (korte) cursus muziektheorie volgen als daar voldoende gegadigden voor zijn.


Klik op de plaatsnaam hieronder voor meer informatie.